IOT TAYSAD

IOT TAYSAD ile nesnelerin interneti kavramının hayatımızdaki yerinden bahsedelim. Internet of Things kavramının kısaltması olan IOT, yaşantımızın her alanında yer alan akıllı donanımlar, telefonlar, tabletler ve eskisinden çok daha hızlı ve erişimi kolay internet maliyetleri ile beraber hayatımıza girmiştir. Bu normal ve iş hayatında büyük bir evrime yol açmıştır. Günümüzde pek çok akıllı sistem, bu yeni teknoloji üzerinden kurulmaktadır. “Nesnelerin interneti” internete bağlı cihaz ya da makinelerin internet üzerinden birbirleriyle veri alışverişi yapabilmesi anlamını taşımaktadır. Günlük hayatta kullandığımız nesneler, teknolojinin gelişimi ve entegre kullanılan pek çok iletişim ağı ile beraber daha da akıllanarak birbirleriyle iletişim kurarak hayatımıza bir çok kolaylıklar getirmektedir. Basit donanımlardan komplike sistemlere kadar her alanda kullanılabilmektedir.

IOT TAYSAD  (nesnelerin interneti) ile yaşantımızı kolaylaştırarak, daha verimli ve etkili yaşamamıza yardımcı olarak, yaşam şekillerimizi değiştirmektedir. Üretimden eğitime, tarımdan otomotive, gıda sektöründen perakendeciliğe kadar tüm sektörleri etkisi altına almıştır. Birbirleriyle haberleşen cihazların sayısı önümüzdeki yıllarda çok daha büyük rakamları bulacağı tahmin edilmektedir. Akıllı sistemler ile tanışanlar daha sonra bu ürünlerin birbirlerine bağlanmasıyla hem kendi hayatlarını hem de çevrelerinin yaşamlarını kolaylaştırıp daha rahat ve hızlı bir yaşamın oluşumuna katkı sağlayacaktır. Güvenli, esnek bir altyapı ile yönetimi basittir. Nesneler, sisteme entegre edilerek, yeni nesil mobil ve uygulamalarla zenginleştirilip, toplanan verilerin incelenmesine olanak sağlayarak iş ve günlük hayat kalitesinde artış sağlamaktadır.

IOT TAYSAD ile teknolojinin, var olan sisteme katkı süreci her geçen zamanda daha da artmaktadır. Yazılım ile entegre olarak çalışan donanımlar gerek otomasyon gerekse küçük sistemlerde çok rahat kullanılabilmektedir. Bu süreçte herhangi bir donanımın durma, çalışma, ihtiyaçları ve bakım zamanları gibi bilgiler otomatik olarak tespit edilerek raporlanabilir. Tüm ortamlara ait, ısı, nem, oksijen miktarı gibi parametreler, sensör teknolojileri ile uzaktan izlenebilir. Aynı zamanda donanımların veya araçların konumları anlık izlenebilir, hareket, pozisyon ve izinsiz taşınma durumları da takip edilebilecektir. Makinelerin çalışma performansı uzaktan izlenip, performans düşüklüğünü önleyici tedbirler alınabilir, bakımlar uygulanabilir ve de yazılım güncellemeleri yapılabilir. Tüm bunların ışığında lojistik süreçlerinizi kontrol altında tutarak verimliliğini arttırabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yap